Pressemeddelelse fra d. 25. september 2023

Egon Olsen & Søn, der for nylig fejrede deres 100-år jubilæum, kan i denne måned fejre endnu et bemærkelsesværdigt jubilæum. Nemlig at bestyrelsesformand Lars-Christian Brask har siddet 10 år i formandsstolen. Dette markerer samtidig 10 år med en professionel bestyrelse.

Da politiker og erhvervsmand Lars-Christian Brask blev den første og hidtil eneste bestyrelsesformand for Tømrer- og Snedkervirksomheden Egon Olsen & Søn, var han allerede rutineret i bestyrelsesarbejdet.

Med klare ambitioner om at professionalisere virksomheden yderligere, satte han sammen med ejerkredsen, som den gang bestod af nuværende adm. direktør Michael Hoff-Møller, Jesper Olsen og Jesper Leen Jensen, kursen mod at skabe en virksomhed, der ikke blot skulle løfte håndværksbranchens omdømme, men også differentiere sig i måden at drive virksomhed på og udvise omsorg for sine medarbejdere. Lars-Christian Brask reflekterer over rejsen indtil nu og fortæller:

– Egon Olsen & Søn var allerede den gang, og er stadigvæk i dag, en fantastisk virksomhed med en stærk kultur og et brand, der er kendt for at levere høj kvalitet og god kundeservice. Men der var et uudnyttet ledelsespotentiale, og vores mål var at føre virksomheden til nye højder. Og det har vi gjort med succes.

– Når jeg ser de sorte og gule biler på landevejene, bliver jeg glad og smiler. Det gør jeg, fordi jeg ved, at det er glade, dygtige og kompetente medarbejdere, der hele fire gange er blevet kåret til ’Årets Tømrer’, og har været finalist endnu flere. Vi har vundet både ’Lærepladsprisen’ og prisen som ’Succesvirksomhed’ for vores arbejde med lærlinge og social ansvarlighed. Dette skyldes naturligvis mange faktorer, men retningen kommer det fra ledelsen. Michael Hoff-Møller er en dygtig og ambitiøs leder, som jeg er meget glad for at samarbejde med. Jeg er stolt af de resultater, vi har opnået indtil nu og jeg vil gerne sende ham en stor tak for tilliden.

Et samarbejde med fokus på udvikling og værdiskabelse

At træde ind som professionel bestyrelsesformand i en ejerledet virksomhed er ikke altid nemt, men Lars-Christian Brask er en erfaren herre. Han er kendt for sit engagement, sin beslutsomhed og stærke overbevisninger, alt sammen med fokus på at bidrage til virksomhedens fortsatte vækst og udvikling. Michael Hoff-Møller, adm. direktør og den ene af virksomhedens to ejere, siger:

Lars-Christian er en fantastisk sparringspartner. Han udfordrer os alle, især mig selv, og er med til at sikre, at jeg holder fokus på langsigtede mål for at styrke vores position i markedet og skabe bedst mulig værdi for vores kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Fortsat vækst og fremtidige udfordringer

I de seneste 10 år er Egon Olsen & Søn antallet af medarbejdere vokset med 15, så de i dag er godt 70. Virksomhedens fokus har også udviklet sig fra primært at være rettet mod private kunder og forsikringsselskaber til i dag at være rettet mod på forsikringsselskaber, boligselskaber og større entrepriseopgaver i fag- og hovedentrepriser for professionelle aktører.

Egon Olsen & Søn har ambitiøse planer for de næste tre år, hvor de sigter mod at skabe yderligere 20 arbejdspladser, øge omsætning til 100 millioner kroner og investere i at blive en endnu mere bæredygtig og ansvarlig virksomhed, der er bedre rustet til fremtiden.

Lars-Christian og Michael er enige om, at byggebranchen spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling, og er fast besluttet på, at de vil være med til at gøre en forskel.

– Bæredygtighed i byggebranchen er komplekst. Det handler om løsninger, valg af materialer og levetid, og om de mange led der er i byggeriet, som hver for sig og sammen har mulighed for at gøre en forskel. I Egon Olsen & Søn ser vi et stort potentiale for forbedring. Vi har for nuværende lagt vores fokus der, hvor vi kan reducere vores egen miljøpåvirkning. Men det er også et område, vi fortsat arbejder med i bestyrelsen, så vi kan udvikle en mere langsigtet og ambitiøs handlingsplan, slutter Lars-Christian Brask

Michael Hoff-Møller og Lars-Christian Brask ser begge frem til at fortsætte samarbejdet og styrke Egon Olsen & Søn som en førende virksomhed i håndværksbranchen, med fokus på social og miljømæssig ansvarlighed.

For yderligere oplysninger:
Michael Hoff-Møller, Adm. Direktør
Tlf.: 2331 3348
Mail: michael@egon-olsen.dk