GULVLÆGNING

Inden du vælger dit nye gulv, er der en del overvejelser, du skal gøre dig, så du får et resultat, du er glad for.

Der er stor forskel på kvaliteten af gulve og dermed også på det færdige resultat. Men også din boligs luftfugtighed og din behandling af gulvet bagefter har stor betydning for det endelige resultat.

Inden du beslutter dig for, hvilket gulv du vil have lagt, er det derfor en god idé at tage stilling til:

 • Gulvtype
  Først og fremmest skal du overveje, hvilken type gulv du ønsker at få lagt. Skal det f.eks. være et parketgulv, et klikgulv eller et massivt plankegulv? Der er stor forskel på gulvtyperne og hvilket rum, gulvet skal lægges i.
 • Kvalitet
  Der kan være meget stor forskel på et gulvs kvalitet. Hvis gulvmaterialerne ikke er i orden, kan det være svært at lægge et ordentligt gulv. Jo bedre kvalitet, desto bedre bliver det færdige resultat.
 • Luftfugtighed
  Din boligs luftfugtighed kan påvirke dit gulv. Et trægulv henholdsvis svinder og udvider sig i forhold til luftfugtigheden. Som udgangspunkt har dit gulv det bedst ved en luftfugtighed mellem 35-65 pct. Er den højere, kan du f.eks. risikere, at gulvet knirker. Det er derfor vigtigt at tage din boligs luftfugtighed med i overvejelserne, når du vælger gulv.
 • Efterbehandling
  Efterbehandlingen af gulvet spiller en rolle i forhold til gulvets udseende, modtagelighed for snavs og ridser samt vedligeholdelse. Et sæbebehandlet gulv vil typisk være mere modtagelig for snavs og kræve mere vedligeholdelse end et lakeret gulv.
 • Gulvvarme
  Gulvvarme kan ligesom luftfugtighed påvirke dit gulv, så det henholdsvis svinder eller udvider sig. Hvor stor påvirkningen af gulvet er, afhænger bl.a. af den gulvtype, du vælger.

Få gode råd og vejledning

Vi har over 25 års erfaring med at lægge gulve bl.a. i forbindelse med forsikringsskader. Vores tømrersvende er efteruddannede indenfor de nyeste teknikker bl.a. brug af fugt- og dampspærre.

Vi har stort kendskab til forskellige gulvproducenter og kan rådgive dig om, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du får lagt nyt gulv.

Andet gulvarbejde

Hvis dine gulve skal slibes, eller du skal have lagt gulvvarme, så har vi et godt samarbejde med flere kvalitetsbevidste partnere, som vi kan anbefale til arbejdet.

Klik her for gode råd til dit nye gulv.

Referencer