SKAL DU HAVE NYT TAG?

En tagudskiftning er en stor beslutning, og det kan være svært at finde den rigtige tagtype. Vi hjælper dig med råd og vejledning.

Et tag kan holde mellem 15 og 100 år alt efter materialevalg. Men når du skifter taget på dit hus, skal du tage stilling til andet end holdbarheden. Tagtypen skal f.eks. passe til husets stil og tagkonstruktion.

Det rigtige materialevalg til den rigtige bygning

Der er forskel på kvalitet, pris og hvor taget skal lægges. Et plastiktag er ofte fint til en overdækket terrasse, mens et tegltag passer godt til en villa. Selv om et tegltag kan virke dyrt i anskaffelse, kan det være med til at øge friværdien eller salgsværdien af din bolig. Det er altså en god idé også at have en totaløkonomisk betragtning med i overvejelserne, når du skal træffe valg om tagtype.

Overvejelser i forbindelse med nyt tag:

 • Holdbarhed
  Der er forskel på tagtypers levetid. Overvej derfor, hvor mange år taget skal kunne holde. Ofte afspejles tagets holdbarhed i prisen. Et tegltag kan f.eks. holde længere end et ståltag, men det er også en dyrere tagløsning.
 • Udseende
  Ved at skifte den eksisterende tagbelægning med en ny og anden tagtype, kan du løfte dit hus æstetisk. Men det er vigtigt, at tagtypen stadig passer til husets stil. Et stråtag passer f.eks. sjældent til et parcelhus fra 1970’erne.
 • Tagkonstruktion
  Drømmer du om at skifte dit nuværende tag med et tegltag, skal du sikre dig, at tagkonstruktionen kan holde til den nye tagtype. Det er f.eks. ikke sikkert, at spærkonstruktionen kan holde til et tungt tegltag.
 • Vedligeholdelse
  Du skal vedligeholde dit tag, men der er forskel på, hvad de forskellige tagtyper kræver af vedligeholdelse. Det er derfor en god idé at medregne omkostninger til den efterfølgende vedligeholdelse.
 • Isoleringskrav
  Når du skifter dit tag, skal du være opmærksom på de nuværende isoleringskrav. Der er stor forskel på kravene i dag og på isoleringskravene for f.eks. 30 år siden, hvor taget måske blev lagt.
 • Bestemmelser i lokalplan mv.
  Der kan være regler i lokalplan, servitutter mv. om, hvilken tagtype og farve, du må vælge til dit hus. Vær derfor opmærksom herpå.

Gode råd og vejledning

Vores tageksperter er specialuddannede til at yde professionel rådgivning og lægge dit tag med en flot finish. Vi kan vejlede dig i valg af tagtype og de overvejelser, du skal gøre dig, inden du træffer beslutning om dit nye tag.

Vi er AeroDek Tageksperter og BMI ROOFPRO Tagpartner, så tag er en smal sag.

Referencer