De seks finalister til CSR People Prize 2017 er fundet

Dysten om at vinde årets udgave af CSR People Prize som hædersbevisning for et stort samfundsengagement går nu ind i sin afgørende fase. Juryen har fundet frem til de seks nominerede virksomheder til prisen, og de endelige vindere findes ved CSR-konferencen Grib Verdensmålene! 7. november.

Et kandidatfelt på over 100 indstillede virksomheder er nu skåret ned til seks, som dermed er endeligt nomineret til CSR People Prize. Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) har uddelt prisen hvert år siden 1999, og formålet er at hylde de virksomheder, som tager et særligt samfundsansvar over for udsatte grupper på kanten af arbejdsmarkedet.

Det kan fx være ved at ansætte flygtninge, tidligere kriminelle eller udsatte unge, ved at fastholde medarbejdere, som risikerer at miste deres job eller ved at forebygge fx sygdom og nedslidning gennem et godt arbejdsmiljø.

CSR People Prize uddeles i to kategorier: Dels til store virksomheder med mere end 100 ansatte, og dels til virksomheder med færre end 100 ansatte. Årets seks nominerede er:

Store virksomheder:

 • DK Company A/S
 • Elite Miljø A/S
 • NCC Construction Danmark A/S

Små virksomheder:

 • Egon Olsen & Søn A/S
 • Nordisk Tang
 • Trinity Hotel & Konference Center A/S

Sidste år løb Logistikkompagniet ApS I Greve med de mindre virksomheders pris, mens ISS Facility Services A/S fik prisen blandt de store virksomheder. For begge virksomheder vejede det tungt, at de har bevist, at det godt kan lade sig gøre at tjene penge samtidig med, at man tager et socialt ansvar ved at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

VFSA-formand: Imponerende arbejde med virksomhedernes sociale ansvar

”Det er imponerende at se, hvordan virksomhederne på hver deres måde arbejder med at løfte et socialt ansvar. De nominerede virksomheder har formået at finde nye tilgange og metoder til at inkludere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet og skabe et godt arbejdsmiljø – alt sammen til gavn for den enkelte, virksomheden og samfundet,” siger Flemming Bendt, formand for VFSA og adm. direktør i ISS Facility Services, der sidste år vandt CSR People Prize.

”Jeg er helt overbevist om, at det er den vej, vi skal. For vi står i en situation, hvor et spirende opsving kan blive bremset, før det overhovedet har fået ordentligt fat, fordi vi i virksomhederne kommer til at mangle hoveder og hænder. Her kan mennesker, der i dag befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, være en væsentlig del af løsningen,” fortsætter han.

Prisen uddeles i år 7. november til CSR-konferencen Grib Verdensmålene!, som VFSA arrangerer i samarbejde med DI og Global Compact. Her vil omdrejningspunktet være FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som sætter en fælles dagsorden for virksomheder organisationer og regeringer. Konferencens program vil fokusere på, hvordan virksomheder kan skabe værdi med afsæt i Verdensmålene, både i Danmark og i udlandet med særligt fokus på partnerskaber for en bæredygtig udvikling.

Du kan læse mere om konferencen og tilmelding her

Flere unge skal ind på erhvervsuddannelserne

Under konferencen er VFSA værter for en session om unge og investering i fremtidens arbejdskraft med udgangspunkt i Verdensmål 4 og 8, som vedrører uddannelse og arbejdsmarkedet. Erhvervslivet mangler faglærte og alt for få unge vælger en erhvervsuddannelse. VFSA vil her lancere anbefalinger til, hvordan virksomheder, skoler og organisationer i samarbejde kan investere i fremtidens arbejdskraft ved at motivere og støtte flere unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse – ikke mindst udsatte unge.

KONTAKT: • Sekretariatsleder Christina Schultz, VFSA: 7221 7483 / cs@vfsa.dk

Fakta om VFSA og CSR People Prize:

 • VFSA står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar på dagsordenen og rådgive beskæftigelsesministeren om emnet.
 • VFSA består af en række danske erhvervsfolk fra nogle af de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren.
 • VFSA har siden 1996 arbejdet for at indsluse og fastholde socialt udsatte på arbejdsmarkedet. – Blandt andet ved at uddele den prestigefyldte hæderspris CSR People Prize.
 • Med uddelingen af CSR People Prize hylder vi de virksomheder, der gør en særlig social indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
 • De indstillede virksomheders historier kan inspirere andre virksomheder til at tage små og store skridt inden for virksomhedernes sociale ansvar.
  Konference og prisuddeling finder sted 7. november i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Juryen, der står for at udpege og nominere vinderne af CSR People Prize:

 • Mette Rønnau, direktør for videns- og netværkshuset Cabi (formand).
 • Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Facility Services A/S og formand for VFSA.
 • Lars Vester Pedersen, CEO Falck Assistance Nordic og næstformand for VFSA.
 • Morten Binder, direktør for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
 • Helle Holt, seniorforsker hos VIVE.

Læs mere om VFSA og de nominerede virksomheder på www.vfsa.dk