Egon Olsen & Søn støtter kampen mod kræftformer, der rammer mænd. Flere i virksomheden lod skægget gro, og svendene donerede skrot.

MOVEMBER: Egon Olsen & Søn A/S lod overskægget gro i den gode sags tjeneste sammen med team ”Jyske Mo Bros”. Jyske Bank i Greve står bag gruppen, der vandt førstepladsen i Danmark med en indsamling på over 78.000 kroner til kræftforskning.

Movember bød på ekstra meget skæg hos Egon Olsen & Søn. Sammen med Jyske Bank Greve er adm. direktør Michael Hoff-Møller og grundlægger Jesper Olsen gået aktivt ind i Movember-kampen, der går ud på at samle penge ind til forskning i kræft, der rammer mænd. Sammen med banken og fire andre kunder bakker de op om den vigtige sag.

”Kvindernes bryster har altid fået stor opmærksomhed, nu synes jeg, det var tid til at tage hånd om kuglerne,” fortæller Michael Hoff-Møller om sin deltagelse.

Svendene støtter med 3500 i skrot

Virksomhedens godt 40 svende og lærlinge har bakket op om projektet og deres chefer ved selv at lade skægget gro, men også med kontant støtte, da det efter afstemning blev besluttet at donere værdien af den skrotbunke, der har hobet sig op i løbet af året.

Svend Lars Wilhelmsen er en af dem, der bakker op. ”Vi har nok alle haft nogen inde på livet, der har været ramt af kræft, og i forvejen støtter jeg projektet sammen med min familie.  Nu er det så rigtig positivt, at vi kan stå sammen hos Egon Olsen & Søn og støtte et formål, de fleste har en god indstilling til,” fortæller han. Normalt sælges svendenes indsamlede skrot til en skrothandler, men denne gang blev det til 3500 kroners støtte til kampen mod kræft.

Ekstra latter i dagligdagen

Hos Egon Olsen & Søn har Movember også sat gang i lattermusklerne og givet ekstra opmærksomhed på alle fronter. ”Når jeg er ude, glemmer jeg tit mit overskæg, men bliver mindet om det, når folk smiler lidt overbærende. Derhjemme vil min datter ikke kysse mig godnat, og familien så gerne, det var i februar i stedet – den er nemlig kortere,” fortæller Michael Hoff- Møller grinende.

På arbejdspladsen har de ansatte også skullet vænne sig til et par skæggede herrer. ”Det er sværere at give en seriøs briefing, og under frokosten flyver de sjove kommentarer, så hvis latter er helbredende, hjælper Movember rigtig godt på vej,” siger Michael Hoff-Møller.

Jyske Mo Bros startet i Greve

Invitationen til Movember kom fra afdelingsdirektør Michael Kolding Jensen, Jyske Bank Greve. De fem mandlige ansatte i afdelingen i Greve har kastet sig over ideen, og med større eller mindre succes, forsøger de nu at gro et overskæg. Når måneden er gået, samles de skæggede rådgivere og de skæggede kunder for at måle overskæg og bedømme resultatet.

Afdelingsdirektør Michael Kolding Jensen fortæller: ”Det har været en super sjov udfordring og en fin oplevelse at være sammen med kunder og kolleger om noget både alvorligt og noget skæg på en helt uformel måde.”

Skæg i hele landet

Jyske Mo Bros er blevet så stor en succes på nettet, at der nu er næsten 100 aktive deltagere. Teamets mange deltagere er både Jyske Bank-ansatte og kunder, der gerne vil være med til at samle ind til det gode formål.

Jesper og Michael Filmes

Om Egon Olsen & Søn A/S:

Virksomheden blev grundlagt i 1923 og har til huse i Solrød. I dag er der omkring 60 medarbejdere. Firmaets primære arbejdsområde er forsikringssager på det meste af Sjælland. Herefter boligselskaber, erhvervsbyggeri og opgaver for private. I 2012 blev der afsluttet over 3000 sager. I 2013 blev Egon Olsen & Søn Gazelle for 4. år i træk.

Nyheds fra d. 2. december 2013