Med et begyndende forår og forlængelsen af BoligJob-ordningen er det værd at løfte blikket mod solens stråler og se nærmere på taget. Måske trænger det til en kærlig hånd eller ligefrem en udskiftning. Som husejer kan det være en jungle at vælge det rigtige, så her giver eksperter gode råd om Decra-tag.

”Decra er et hurtigt tag, der sammenlignet med et traditionelt tegltag, kan monteres tre gange så hurtigt, fordi det kan lægges på det gamle tag. Det er selvfølgelig en individuel vurdering fra tag til tag, men som oftest kan man ikke lægge tegl direkte på et gammelt eternittag, da spærene ikke kan bære vægten,” forklarer Decra-tagekspert Casper M. Andersen fra tømrer-snedkerfirmaet Egon Olsen & Søn A/S.

Dette gør Decra til et attraktivt tag på omkostningssiden, da der foruden besparelser i arbejdstid, spares på tid og besvær med at køre det gamle tag væk. Og så kan det lægges ovenpå et asbestramt tag, der ellers skal fjernes under skærpede hensyn.

De forskellige tagprodukter

Decra fører tre forskellige tagtyper Elegance, Classic og Stratos. Elegance fås i forskellige matte og blanke nuancer med mulighed for lyddæmpende effekt, Classic er taget, der passer til den danske byggestil, holder til sol og vind og kan ligeledes fås i forskellige farver. Det sidste, Stratos, fås i sort toppet med indfarvet stengranulat. Mulighederne er mange, men inden du går i gang med dine tagdrømme, skal du sikre dig, at de lokale byggemyndigheder tillader den ønskede farve og glans. Alle Decra-plader har en kerne af stål, og produktopbygningen sikrer, at pladerne ikke ruster. Vælger man en glaseret udgave, hænger der ikke mos fast, og man får et vedligeholdelsesfrit tag.

3 gode garantier

Foruden en besparelse på arbejdstid og vedligeholdelse, er der attraktive garantier på produktet. For det første er der 30 års produktgaranti på Decra-pladerne. For det andet tilbyder Decra-tageksperter, som de eneste på det danske marked, garanti på udførelsen af taget. Denne udførelsesgaranti dækker udbedring af skader og mangler ved montering i 15 år og medfølger automatisk. For det tredje er man som Decra Tagekspert underlagt en kontrolordning med kvalitetssikring i henhold til arbejdsvejledning, og er der problemer med et nyt Decra-tag, bliver der ikke snakket udenom, men truffet en beslutning her og nu. Med disse forhold er Decra et trygt valg.

Kunderne om Decra

”Jeg troede, jeg kunne male mit gamle eternittag, men det var for ødelagt og skulle skiftes. En genbo anbefalede Decra, og vi er så tilfredse med vores valg. Vi var i tvivl, om det skulle være sort eller rødt, men valgte det røde, fordi det er anderledes. Et stort plus ved taget er, at det er nemt at holde pænt. Jeg har brevduer, og de kan ikke lande på taget, det er min kone glad for,” fortæller Søren Jøns.

Nyhed fra d. 20. april 2014